De NBEC organiseert in het najaar de training: “Rouw en verlies in de praktijk”

Tijd: 10.00 - 15:00 uur (inloop vanaf 9.45 uur)
Locatie: Wijkcentrum de Wegwijzer - Makassarweg 80 te Almere
Kosten: voor niet-NBEC leden: € 275,00 excl. BTW p.p. incl. lunch, koffie en thee.
voor NBEC leden € 65,00 excl. BTW p.p.
Aanmelden: t/m 1 september kun je je opgeven door een mail te sturen naar info@nbec.nl of 036-5483146 (op werkdagen tussen 8.30-17.30)

Waarom deze training ?
In het leven zijn er vele momenten van verlies. Het omgaan met een verlies kan gepaard gaan met hevige emoties. Rouw is het antwoord dat we (als individu, familie, cultuur, samenleving) geven op het verlies van een betekenisvolle relatie. Het kan hierbij gaan om het overlijden van een dierbare, verlies van gezondheid, verlies van relatie (scheiding), verlies van werk en verlies van vaderland. Rouw kan ingrijpende en soms traumatische vormen aannemen. Dit maakt dat er in toenemende mate behoefte is aan inzicht in rouw en verliesprocessen. Vooral voor diegenen die, soms dagelijks, geconfronteerd worden met rouwende cliënten.

Voor al ons werk hebben we te maken met onszelf als instrument. Je leert ook jezelf heel goed kennen en krijgt juist als persoon de handvatten om als professional met dit thema te werken, zeker ook voor deze (vaak zeer intuïtieve) doelgroep in de (gehandicapten)zorg.